eigen aardigheid

- Blog -

Thuis voelen

Je echt 'thuis' voelen hier op aarde en 'lekker in je vel zitten' heeft volgens mij te maken met het volledig kunnen benutten van je aangeboren vaardigheden, talenten en positieve gevoelens. Elk mens is uniek door deze mix van aangeboren eigenschappen. Het is onze eigen aardigheid. Het maakt ons divers en aanvullend tegelijkertijd. Verbonden zijn met je eigen aardigheid zorgt voor richting en voldoening in je leven. In die verbinding kan je helemaal jezelf zijn.

Slot Nepal

fotografie: Maresa Buijs

Eigen wijsheid

Het ontdekken van die eigen aardigheid lijkt niet altijd even makkelijk. Durven verbinden met jouw waarheid, met wat jij echt voelt, en daar naar te handelen is soms best een uitdaging. Het vraagt om bewustzijn van dat wat ons ware zelf bedekt. Aangepast gedrag, gevoelens, overtuigingen, angst of patronen die we gaande weg ons eigen hebben gemaakt kunnen dat ontdekken belemmeren. Soms kiezen we de makkelijkste weg en gaan we weerstand uit de weg. Terwijl juist de moeilijke momenten de grootste groeimogelijkheden bieden.

Ontdek jouw
eigen aardigheid

Soms is het even zoeken naar
een passende sleutel om
een nieuwe ruimte te ontdekken.

Jouw lichaam weet zelf, als geen ander, wat goed is voor jou en wat de mogelijke innerlijke oorzaak is van belemmeringen. Het draagt veel eigen wijsheid in zich. Door je te verbinden met je lichaam activeer je het zelfherstellend vermogen van het lichaam en geef je het lichaam de kans om de energiehuishouding op te ruimen. Het helpt je om belemmeringen los te laten zodat je stevig in je eigen kracht kan gaan staan. Ook al lijkt het je soms even tegen te zitten. Verbinden met jezelf en kunnen zien wat er feitelijk speelt is de sleutel om je energiehuishouding op te schonen, in balans te komen en je vrij te voelen.

Sleutels

fotografie: Maresa Buijs